Zagadnienie inwentaryzacji śladów starożytnego hutnictwa metodą elektrycznooporową - Bielenin, Kazimierz (1923-2011).; Dąbrowski, Krzysztof (1931-1979).; Stopiński, Wojciech (1964)
Rejon Gór Świętokrzyskich.
Tyt. nagł.
Art. zawiera ilustr.
Tyt. w j. ang. ze streszczenia.
Keywords: Żelazo -- produkcja i handel -- Polska -- Świętokrzyskie, Góry (region) -- starożytność; Zabytki prehistoryczne -- Polska -- Świętokrzyskie, Góry (region).; Wykopaliska archeologiczne -- Polska -- Świętokrzyskie, Góry (region).; Geoelektryka; Geofizyka -- metodologia