Ex Libris Tadeusza Solskiego / AB. - Bruchnalski, Andrzej (1906-1985) (1938)
W obramowaniu naga kobieta w czapce i kurtce husarskiej przewieszonej przez lewe ramię. Prawe ramię uniesione, oparte o framugę, dłoń w rękawicy, przez biodra przewieszony pas z ładownicą. W prawym górnym rogu napis: Ex Libris Tadeusza Solskiego. Sygn. aut. w obrębie kompoz.