Rozkaz [Inc.:] Powierzoną mi kommendę nad Rycerstwém z Woiewodztw ku powszechnéy Oyczyzny obronie wezwaném, za nayświetnieyszą sobie poczytuię nadgrodę szesnastoletniéy moiemu kraiowi usługi [...] : [Dan w Poznaniu 3. Grudnia roku 1806 / Dąbrowski]. - Dąbrowski, Jan Henryk (1755-1818) (s.n., 1806)
Druk ulotny - wezwanie do walki i do tworzenia sił zbrojnych, rozkaz J. H. Dąbrowskiego z 3 grudnia 1806.