Danzig, Germania-Brotfabrik - Clara Bernthal (Gdańsk). (Danzig : Clara Bernthal, 1905)
Przedstawia piekarnię "Germania" przy ulicy Schuitensteg 4 (Wiosny Ludów), widok od strony Motławy, na pierwszym planie statek parowy, ok. 1915 r.
Data wg budowy karty pocztowej i przedstawienia
Fot. Gd.