[Afisz. Incipit:] Zarządzenie Nr 10. Na podstawie rozporzadzenia Ministra Ziem Odzyskanych ... Anordnung Nr 10. Auf Grund der Anordnung des Ministeriums Ziem Odzyskanych ... - Gdańsk (Polska). Zarząd Miasta (Gdańsk : [wydawca nieznany], 1946)
Afisz informujący o przepisach towarzyszących akcji repatriacyjnej.
Brak niektórych polskich znaków diakrytycznych.
Pod tekstem: Gdansk, dnia 24 lipca 1946 r. Prezydent Miasta Gdanska w/z Fr. Chudoba Wiceprezydent.
Dostępny również w formie elektronicznej.
Tekst równolegle w języku polskim i niemieckim.
Keywords: Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- druki ulotne; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- źródła