[Afisz. Incipit] Uwaga! Uwaga! Hufiec Harcerzy w Kartuzach organizuje Kurs tańców salonowych ... ([wydawca nieznany], 1948)
Afisz informujący o kursach tańców (tango, walc angielski, foxtrot, swing, boogie-woogie) od 20.09.1948 r. pod kierownictwem baletmistrza M. Adamskiego.