[Afisz. Incipit:] Koncert z cyklu: Sylwetki kompozytorów Giuseppe Verdi ... - Państwowa Organizacja Imprez Artystycznych "Artos". (Gdańsk : [wydawca nieznany], 1952)
Afisz informujący o koncercie 23.06.1952 r., w którym udział wzięli: Halina Mickiewiczówna sopran koloraturowy, Maria Fołtyn sopran, Krystyna Kostal m. sopran, Michał Szopski tenor, Bolesław Jankowski baryton, Stanisław Urstein akompaniament i słowo wiążące.
Keywords: 1901-2000; 1945-1989; Życie muzyczne; Gdańsk (woj. pomorskie); Afisz