Ex Libris Józef Gielniak J. Gielniak. - Gielniak, Józef (1932-1972) (1965)
Przedstawia w owalu siedzącego skrybę, za którym znajduje się stylizowana sowa z rozpostartymi skrzydłami, całość wyobrażenia otoczna płotem. Po bokach dwa drzewa splecione pośrodku gałęziami. U dołu napis: Ex Libris Józef Gielniak. Pod kompoz. ołówkiem autograf aut., technika graf. i data.