Ex Libris Józef Gielniak - Gielniak, Józef (1932-1972).; Gielniak, Józef (1932-1972). ([S. l.], 1965)
Przedstawia w owalu siedzącego skrybę, za którym znajduje się stylizowana sowa z rozpostartymi skrzydłami, całość wyobrażenia otoczna płotem. Po bokach dwa drzewa splecione pośrodku gałęziami. U dołu napis: Ex Libris Józef Gielniak. Pod kompoz. ołówkiem autograf aut., technika graf. i data.
Pod kompozycją ołówkim dedykacja: Dla Pana Jana R. z moimi dobrymi myślami. Józek G. "Bukowiec" IX - 67 r.