Adam Mickiewicz - Henriquel-Dupont, Louis-Pierre (1797-1892).; Quantin, Albert (1850-1933). ([Paryż] : Imp. A. Quantin, 1832)
Przedstawia popiersie Adama Mickiewicza w owalnej ramie.
Miejsce wydania na podstawie działalności wydawcy.
Data powstania na podstawie działalności rytownika i wydawcy oraz danych porównawczych z bibliografii.
W otoku owalnej ramy portretu: Adam Mickiewicz.
Poniżej kompozycji, po lewej, wzdłuż linii łuku otoku: grave par Henriquel Dupont; po prawej, analogicznie: imp. A. Quantin.
Pisma Adama Mickiewicza. T.1 / Paryż 1861
Keywords: Grafika -- Polska -- 19 w; Grafika polska; Grafika -- Francja -- 19 w; Grafika francuska