Ex Libris Gertruda Sadowska A. Gołębniak. - Gołębniak, Antoni (1917-1988) (1956)
Przedstawia kobietę z otwartą książką w ręku. U góry z lewej strony ryba na trójzębie. Napis: Ex Libris Gertruda Sadowska. Sygn. aut. w obrębie kompoz.