[Sierpień 80' : po ogłoszeniu 21 postulatów] / fotografował Stanisław Składanowski. - Składanowski, Stanisław (1950- ). (1980)
Przedstawia Lecha Wałęsę, Henrykę Krzywonos i innych członków Międzyzakładowego Komitetu Strajkowego stojących za stołem obrad w Sali BHP i udzielajacych wywiady dziennikarzom, sierpień 1980 rok.