Ex Libris Gianni Mantero : Ars Donum Dei / TM. - Marangoni, Tranquillo (1912-1992) (1948)
Przedstawia siedzącą nagą kobietę z nagim dzieckiem na ręku, za nią wieża w Pizie. Napis na górze: Ars Donum Dei, u dołu: Ex Libris Gianni Mantero. Sygn. aut. i data w obrębie kompoz.