[Żuraw w Gdańsku od strony Motławy]. - Uniechowski, Antoni (1903-1976). ([Gdańsk], 1950)
Przedstawia widok na budynek Żurawia - bramy - dźwigu w Gdańsku, od strony Motławy oraz na żaglowce cumujące na rzece.
Tytuł na podstawie treści kompozycji. Data i miejsce wydania na podstawie treści kompozycji. Pod kompozycją po prawej monogram autora: AU.
Keywords: Żuraw (Gdańsk); Grafika polska; Rysunek tuszem