[Fragment miasta] / Ludwik Tyrowicz. - Tyrowicz, Ludwik (1901-1958) (1929)
Przedstawia fragment architektury miasta z kamienicami i przechodniami na ulicy. Zapewne widok nocny, z sylwetką kota na dachu.