[Fragment miasta] - Tyrowicz, Ludwik (1901-1958). ([Lwów], 1929)
Przedstawia fragment architektury miasta z kamienicami i przechodniami na ulicy. Zapewne widok nocny, z sylwetką kota na dachu.
U dołu kompozycji ołówkiem sygnatura autora, technika i data.
Miejsce powstania według działalności autora.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1900-1945.