[Afisz teatralny. Incipit] Aleksander Kron - Poszukiwacze / Państwowy Teatr "Wybrzeże". (Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1953)
Afisz teatralny informujący o prapremierze, która miała miejsce 10.12.1953 r. w Teatrze Wielkim w Gdańsku Al. Rokossowskiego 15. Reżyseria Łazarz Kobryński, scenografia Marian Kołodziej, współpraca literacka Konstanty Puzyna.