[Afisz teatralny. Incipit] Aleksander Kron - Poszukiwacze - Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk). (Gdańsk : Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1953)
Afisz teatralny informujący o prapremierze, która miała miejsce 10.12.1953 r. w Teatrze Wielkim w Gdańsku Al. Rokossowskiego 15. Reżyseria Łazarz Kobryński, scenografia Marian Kołodziej, współpraca literacka Konstanty Puzyna.
Keywords: Kołodziej, Marian -- (1921-2009) -- druki ulotne; Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk) -- druki ulotne; Afisze -- 1945-1990.