Ottilie / C. Geyer. - Geyer, Conrad (1816-1893) (Druck und Verlag von F. A. Brockhaus, 1840)
Przedstawia portret stojący w ujęciu 3/4, w otwartej przestrzeni Ottilie Wilhelmine Ernestine Henriette von Goethe, baronówny von Pogwisch (1796 -1872) pochodzącej z Gdańska.