1965-1966 Bu-Ek Galambos Ferenc di. - Drahos, Istvan (1895-1968) (1965)
Przedstawia domek z podwójnymi drzwiami, jednymi wychodzi stara kobieta, drugimi wchodzi młoda dziewczyna. U dołu napis rozdzielony klepsydrą, na wstędze: 1965-1966, niżej: Bu-Ek, połokrągły napis: Galambos Ferenc. Sygn. aut. w obrębie kompoz.