[18. 4. 12 Kneipabeber [!] Tor. Stand: Gegen dem altem [!] Platzfeld Rechtsseitige Ansicht des Kneipabber-Tor Geländes. Altes Platz-Feld mit den alten beiden weissen Schuppen nebst hohen Brunnen und Lünette-Graben] - Nowaliński, Karol (1935- ). ([Gdańsk : Karol Nowaliński, 1986)
Przedstawia okolice Bramy Elbląskiej (Werder Tor), widoczne fortyfikacje miejskie i opływ Motławy, 18. 04. 1912 r.
Aut. i data wg inwentarza PAN BG, tyt. wg opisu na szklanym negatywie.
Fot. Gd. nie not.