[Latarnia morska w Nowym Porcie] - Nowaliński, Karol (1935- ). ([Gdańsk : Karol Nowaliński], 1982)
Przedstawia starą latarnię morską w Nowym Porcie, ok. 1880 r.
Współczesna odbitka zdjęcia wykonanego ok. 1890 r. r. Autor i data wg inwentarza zbioru fotografii BG PAN.
Tyt. wg przedstawienia i Fot. Gd.
Fot. Gd.