Powiatowa i Miejska Biblioteka Publiczna w Środzie Śl. Ex Libris [Zbigniew Dolatowski]. - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001) (1973)
Przedstawia różne budowle. Wokoło napis: Powiatowa i Miejska Biblioteka Publiczna w Środzie Śl. Ex Libris, niżej: XXV Lecie. Sygn. aut. w obrębie kompoz. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.