Ex Libris B[ohdana] R[utkowiaka] : Leo gedanensis / Bohdan Rutkowiak. - Rutkowiak, Bohdan (1933- ). (2008)
W kwadratowym obramowaniu klocki tworzące napis: LEO, na których wyryto napis: Ex Libris B. R., a poniżej: gedanensis. Na klockach leży śpiący lew.