Ex Libris Biblioteki Miejskiej w Gliwicach / Z. Acedański. - Acedański, Zygmunt (1909-1991) (1964)
Po środku herb Gliwic, nad nim sowa, po przekątnej w kwadratach umieszczone litery B - M. Napis: Ex Libris Biblioteki Miejskiej w Gliwicach.