Kierowniczka Zespołu hafciarek ludowych CPLiA w Żukowie Ptach Zofia - Kaliszczak, Zbigniew (1903-1985). (Żukowo, 1954)
Przedstawia studium głowy kobiecej en face.
U dołu pod kompozycją ołówkiem tytuł, sygnatura autora i data.
U dołu pod kompozycją tuszem miejsce powstania i data.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1945-1970.