Ochrona środowiska a rozwój - Dudek, Anna (1975- ). (2012)
Obszary chronione, a rozwój, turystyka na obszarach chronionych, rolnictwo ekologiczne i obszary chronione, naturbanizacja, regulacje prawne dotyczące przeciwdziałania zanieczyszczeniom i zachowania w niezmienionym stanie elementów przyrody.
Tytuł nagłówkowy.
Zawiera ilustrację.
Bibliografia na stronie 182.