Aus Danzigs Vergangenheit 1861 Krönungsfeier S. M. König Wilhelm von Preussen Abstecher in Danzig / [Fot. Eduard Flottwell]. - Flottwell, Eduard (1811-1862) (Verlag Clara Bernthal, 1900)
Przedstawia pawilon dobudowany do Dworu Artusa z okazji przyjazdu króla Prus Wilhelma I Hohenzollerna w 1861 r.