[Panorama Gdańska] / Paul Kreisel. - Kreisel, Paul (1891-1982) (1923)
Przedstawia panoramę Gdańska powtórzoną za rysunkiem J. Gretha z połowy XIX w. Na pierwszym planie wędrowiec wśród trawiastych wzgórz, na choryzoncie panorama miasta.