Literatura renesansu w Polsce / Zbigniew Nowak. - Nowak, Zbigniew (1927-2015) ([Wydawnictwa Uniwersytetu Warszawskiego], 1995)
Recenzja książki: Literatura renesansu w Polsce / J. Pelc. - Warszawa, 1994.