Gdańsk : Biblioteka / fot. Karol Nowaliński. - Nowaliński, Karol (1935- ). (1965)
Przedstawia budynek Polskiej Akademi Nauk Biblioteki Gdańskiej przy ulicy Wałowej 15, ujęcie z rogu ulic Wałowej i Łagiewniki, widok zimowy, ok. 1965 roku.