Gdańsk : Biblioteka - Nowaliński, Karol (1935- ). (Gdańsk, 1965)
Przedstawia budynek Polskiej Akademi Nauk Biblioteki Gdańskiej przy ulicy Wałowej 15, ujęcie z rogu ulic Wałowej i Łagiewniki, widok zimowy, ok. 1965 roku.
Autor według podpisu na obwolucie zespołu zdjęć.
Data według opisu na obwolucie zespołu zdjęć.
Miejsce wydania według autora.
Tytuł ołówkiem na rewersie.
Keywords: Biblioteka Gdańska -- 1945-1970 -- fotografie; Ulica Wałowa (Gdańsk, Polska) -- fotografie; Ulica Łagiewniki (Gdańsk, Polska) -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- fotografie; Fotografie -- Polska -- Gdańsk