Strzecha : pismo ilustrowane dla rodzin polskich / [red. odp. Fr. Waligórski]. - Richter, Franciszek Henryk (1837?-1883); Maniecki, Wojciech (1820-1887) (nakładem księgarni F. H. Richtera, 1867)
Zaw.: powieści i opowiadania, poezye, życiorysy i szkice biograficzne, rzeczy historyczne, opisy ziem i ludów, zabytki architektoniczne, wiadomości przyrodnicze, kronika, szarady, humoreski, rebusy.