Zniszczenia wojenne Widok na kościół NMP od strony ul. Złotników / fot. Kazimierz Lelewicz. - Lelewicz, Kazimierz (1896-1986) (1946)
Przedstawia Kościół Mariacki od płn.-zach., na pierwszym planie ruiny kamienic przy ul. Złotników i św. Ducha, 1946 r.