[Ul. Wodopój w Gdańsku] B. Hellingrath. - Hellingrath, Berthold (1877-1954) (1907)
Fragment szachulcowej zabudowy ul. Wodopój (niem.: Pferdetränke) od strony kanału Raduni. Przedstawiona zabudowa nie została odbudowana po zniszczeniach II. Wojny Światowej.