Ex Libris Wł. Egiersdorff [Bogusław Marszal]. - Marschall, Bogusław (1921-1995) (1965)
Przedstawia syrenkę warszawską na tle ruin, z prawej strony u dołu napis: Ex Libris, wzdłuż prawej krawędzi: Wł. Egiersdorff. Pod przedstawieniem ołówkiem autograf aut.