Ex Libris Dr. jur. Hugo Sinzheimer / F. Staeger. - Staeger, Ferdinand (1880-1976) (1912)
Kobieta i mężczyzna stojąc podziwiają górzysty krajobraz. Na pierwszym planie leżąca na kamieniu otwarta książka z napisem: Ex Libris i datą 1912, niżej napis: Dr. jur. Hugo Sinzheimer. Nazwisko artysty ryte w obrębie kompozycji.