Elementy metatekstowe i metajęzykowe w wybranych powieściach kresowych / Irena Seiffert. - Seiffert, Irena (1952- ).
Zakres i treść: tytuły, początki i zakończenia tekstów, motto, nazwy własne, rodowód i mowa postaci, graficzne nośniki informacji metatekstowych, leksyka w świetle informacji metajęzykowych, zestawienia apozycyjne.