Ulica Długa, przed odbudową, usuwanie gruzów (kamieniczki nr 1, 2, 3, 4 i 5) - Lelewicz, Kazimierz (1896-1986). ([Gdańsk], 1949)
Przedstawia usuwanie gruzów z ul. Długiej w miejscu kamienic nr 1-5, widoczna Brama Złota, 1949 r.
Tyt. zdjęcia nadany przez fotografa na rewersie.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Ulica Długa (Gdańsk, Polska) -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- fotografie