Andrzej Wydrzyński - Słońce krąży wokół ziemi : Tragedia w 2 aktach z towarzyszeniem klarnetu - Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk). (Gdańsk : Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1958)
Program teatralny prapremiery w Teatrze Wielkim w Gdańsku 12.08.1958 r. Reżyseria i inscenizacja: Tadeusz Żuchniewski, scenografia: Janusz Adam Krassowski, kierownik literacki: Walerian Lachnitt.
Keywords: Teatr "Wybrzeże" (Gdańsk); Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk) -- programy; Program teatralny; Programy teatralne -- Polska -- Gdańsk -- 1945-1970.; Druki ulotne -- Polska -- Gdańsk -- 1945-1970.