[Stan wojenny 1981] [Plac Solidarności] - Nieznalski, Bogusław (1948-2014). (Gdańsk-Oliwa, 1981)
Przedstawia tłum zgromadzony przed bramą Stoczni Gdańskiej (wówczas im. Lenina), w głębi Pomnik Poległych Stoczniowców 1970, 14 grudnia 1981 roku.
Tyt. nadany przez katalogującego na podstawie przedstawienia, autor wg pieczątki na rewersie, data wg opisu autora na rewersie.
Keywords: Stocznia Gdańska -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1970-2000 -- fotografie; Polska -- 1981-1983 (Stan wojenny) -- fotografie