Elsneriana ze zbiorów Staatsbibliothek zu Berlin / Krzysztof Rottermund. - Rottermund, Krzysztof (1957- ).
1. Autografy i rękopisy utworów Józefa Elsnera w zbiorach Staatsbibliothek zu Berlin. 2. Druki utworów Józefa Elsnera w zbiorach Staatsbibliothek zu Berlin. 3. Utwory Elsnera figurujące w katalogu Staatsbibliothek zu Berlin, lecz oznaczone jako "Kriegsverlust" (strata wojenna).