[Afisz. Incipit:] Zarząd Oddziału Związku Bojowników z faszyzmem ... / Zarząd Oddziału Związku Bojowników z Faszyzmem i Najazdem Hitlerowskim o Niepodległość i Demokrację w Gdańsku. ([wydawca nieznany], 1949)
Afisz informujący o akademii żałobnej z okazji 2-ej rocznicy śmierci gen. Karola Świerczewskiego 28.03.1949 (sala Stoczni Gdańskiej nr 1).