[Afisz. Incipit:] Zarząd Oddziału Związku Bojowników z faszyzmem ... - Związek Bojowników z Faszyzmem i Najazdem Hitlerowskim o Niepodległość i Demokrację. Oddział (Gańsk). Zarząd (Gdańsk : [wydawca nieznany], 1949)
Afisz informujący o akademii żałobnej z okazji 2-ej rocznicy śmierci gen. Karola Świerczewskiego 28.03.1949 (sala Stoczni Gdańskiej nr 1).
Keywords: Świerczewski, Karol -- (1897-1947).; Stocznia Gdańska -- 1945-1970 -- druki ulotne; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- druki ulotne