Narodzenie z Ducha Chrystusa / Johann Enichelmayr ; tłumaczenie Antoni J. Nowak. - Enichlmayr, Johann (1938- ).
1. Narodzenie w znaczeniu antropologicznym. - narodzenie z łona matki. Narodzenie jako principium życia. - narodzenie psychiczne (raczkowanie, nauka chodzenia). - narodzenie w stawaniu się dorosłym. - narodzenie z łona ziemi. - początek życia wiecznego w Chrystusie (teologia). 2. Narodzenie z Ducha Chrystusa w aspekcie biblijno-teologicznym. - narodzenie w aspekcie Nowego Przymierza. - narodzenie "z wody i z Ducha". - obietnica i zesłanie Ducha Świętego jako "narodzenie" Kościoła. 3. Narodzenie z Ducha Chrystusa w sakramentach Kościoła. - chrzest. - bierzmowanie. - Najświętszy Sakrament (Eucharystia). - sakrament pokuty. - sakrament namaszczenia chorych. - sakrament święceń kapłańskich. - sakrament związku małżeńskiego.