Hannes Joos : 30 Jahre Buchbinderwerkstätte Wien 6 Gumpendorferstr. 123 - Feil, Otto (1894-1985).; Joos, Hannes ([S. l., 1958)
Przedstawia budynek z szyldem: Hannes Joos, u góry świecące słonczko i napis: 30 Jahre Buchbinderwerkstätte, pod budynkiem adres: Wien 6 Gumpendorferstr. 123. Poniżej książka w prasie introligatorskiej, na dole inicjał HJ na tle gałązki laurowej rozdzielający datę umieszczoną na szarfie:1932-1962. Wzdłuż całej lewej krawędzi stos książek. Sygn. aut. w obrębie kompoz.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko aut. Data wg działalności aut.
Keywords: Ekslibrisy -- Austria -- 1945-1990.