Ogólny przegląd wydarzeń roku jubileuszowego / Jan Sergiusz Gajek, Stanisław Józef Koza. - Gajek, Jan Sergiusz (1949- ).
1. Ogólnochrześcijański wymiar jubileuszu. 2. Uroczystości kościelne o zasięgu europejskim. 3. Uroczystości Kościołów lokalnych. a. Bułgaria. b. Czechosłowacja. c. Jugosławia. - Słowenia. - Chorwacja. - Serbia i Wojwodina. - Macedonia. d. Grecja. e. Rosyjski Kościół Prawosławny. f. Węgry. g. RFN i Austria. h. Włochy. i. Inne kraje. 4. Ważniejsze sympozja naukowe. a. Bari, Lecce, Otranto (12-16 maja 1984). b. Regensburg (17-24 kwietnia 1985). c. Saloniki (12-14 maja 1985). d. Sofia (10-16 czerwca 1985). e. Djakovo (4-5 lipca 1985). f. Salzburg (20-22 września 1985). g. Rzym (8-11 października 1985). h. Lublin (29 października 1985).