Ex Libris Władysław Dąbrowski : Z Kollekty Biblioteki Polskiej W Paryżu Dla Bibliotek Krajowych Dar Władysława Dąbrowskiego. Roku 1946 - Brandel, Konstanty (1880-1970).; Dąbrowski, Władysław (1884-1970). (1946)
Otwarta księga z pejzażem górskim i słońcem. U góry po lewej stronie na karcie księgi napis dużymi literami: Ad Excelsa Semper Ad Optima. U dołu napis: Ex Libris Władysław Dąbrowski. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji. Nad wyobrażeniem inskrypcja: Z Kollekty Biblioteki Polskiej W Paryżu Dla Bibliotek Krajowych Dar Władysława Dąbrowskiego. Roku 1946.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko artysty.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.