Martyrologium polskiego duchowieństwa - Majdański, Kazimierz (1916-2007). (2004)
1. "Będziecie moimi świadkami" (Dz 1,8). 2. Upodlenie najgłębsze. 3. Zwycięstwo cywilizacji życia.
Tytuł nagłówkowy.
Tytuł streszczenia: The martyrology of Polish clergy.
Streszczenie w języku angielskim.
Keywords: Dachau (niemiecki obóz koncentracyjny); 1939-1945; 1901-2000; Martyrologia; Duchowieństwo katolickie; Męczeństwo (religia); Polska; Artykuł z pracy zbiorowej