Matuszewicz / Lith. de Villain. - Villain (17..-18..); Villain (17..-18..) (Imp. Lith de Villain, 1832)
Przedstawia podpłk. Wincentego Matuszewicza, uczestnika powstania listopadowego. Portret w popiersiu 3/4 w prawo, w mundurze z epoletami, stoi z rękami założonymi na wysokości talii. Pod prawą ręką trzyma szpadę, z ozdobnie wygiętą rękojeścią.